Sotenäs kommun, länk till startsidan

Miljönämnden besökte förskola

Solhagens förskola som håller på att färdigställas kommer att bli klar i tid.

Det meddelade Peabs platschef Marcus Palmqvist när miljönämnden i mellersta Bohusläns (Sotenäs, Munkedal och Lysekil) politiker och tjänstemän nyligen var på besök.

”Vi ligger till och med något före tidsschemat så vi kommer att kunna överlämna förskolan för besiktning 12 juni som det var tänkt” berättade han.

Miljönämnden gjorde ett besök på förskolan för att se hur arbetet fortskrider. Ett av nämndens mål är en giftfri förskola och Marcus Palmqvist berättade att alla material som använts håller högsta kvalitet och har valts med stor omsorg om barnens väl och ve.

Just nu pågår målning, golvläggning och tapetseringsarbeten invändigt. Och det är en färgglad förskola som de 120 barnen kommer att få.
Varje avdelnings dörrar har en egen färg så att barnen på ett lätt och roligt sätt vet vilken dörr de ska ta. Fondtapeterna är färgglada och fönstren går i de flesta fall ända ner till golvet så att även små knattar kan titta ut. Eller är till och med i något fall placerat i tittvänlig höjd för den som bara är några år gammal. Vuxna får vackert böja sig om de vill titta ut genom just det fönstret.

Per-Arne Brink (S), från Munkedal och förste vice ordförande i nämnden var imponerad:

”Det är väldigt fint. All byggnation är ju viktig och ju mer miljövänligt man kan bygga, desto bättre är det. Det är viktigt att vi bygger med framtiden i åtanke” påpekade han.

Även ordförande Eva Abrahamsson var nöjd med det hon såg:

”Vi kommer att fortsätta att följa bygget och vi vill gärna komma tillbaka när förskolan är inredd med till exempel leksaker för att se hur man har tänkt kring dem och vilka material man har valt” sade hon.

Stig-Arne Helmersson (C), från Sotenäs och ledamot i miljönämnden var lyrisk över det han såg:

”Med en sådan här fin förskola kan vi säkert locka fler barnfamiljer att flytta in i kommunen. Och barnen kommer befinna sig alldeles intill spontanidrottsplatsen, vilken annan kommun kan erbjuda det? Det här kommer att bli Sveriges finaste förskola!” sade han.

Miljönämnden Solhagens förskola

Avdelningarnas dörrar kommer att ha olika färger så att barnen lätt kommer att hitta dit de ska.

Maria Bylund

Miljöchefen Maria Bylund testar att titta ut genom ett av fönstren som är satt i passande barnhöjd.

Maria Bylund

Miljönämndens ordförande Eva Abrahamsson (M), förste vice ordförande Per-Arne Brink och Inge Löfgren, ledamot, är nöjda med förskolan.

Senast ändrad: 2017-02-23

Solhagens förskola miljönämnden
Nyheter
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies