Sotenäs kommun, länk till startsidan

Laddar inför en helt ny mässa

På långfredagen 14 april sjösätts den första Kultur & fritidsmässan som förhoppningsvis ska bli en tradition i Sotenäs.

Det är Daniel Nordström som är initiativtagare och Sotenäs kommun är samarbetspartner. Mässan har hittills lockat 44 lokala föreningar/organisationer samt att den kommunala kultur- och fritidsförvaltningen finns med som utställare.

”Intresset för att delta har varit långt över förväntan. Alla som bor här året om och även våra delårsboende är nog inte medvetna om bredden av föreningar och organisationer som finns i Sotenäs och vad de kan erbjuda. Det har vi möjlighet att ändra på nu” säger Daniel Nordström.

Kultur- och fritidsmässan kommer att gå av stapeln i Idrottshallen i Kungshamn. Utställarna kommer att finnas i A-hallen där man kan få pröva på olika idrotter som curling och pingis och besökarna har möjlighet att ställa frågor till föreningarnas representanter. Hela B-hallen kommer att förvandlas till ett gigantiskt lekland med bland annat hoppborgar och hinderbanor bland annat. Det kommer också att anordnas en tipspromenad, föreläsningar, café och mycket mer.

”Oavsett om du är en ung, gammal, barnfamilj eller pensionär, så kommer det att finnas något intressant för dig på mässan” lovar Daniel.

Mässan blir ett ypperligt tillfälle för föreningarna att få visa upp sin verksamhet, men också att en möjlighet att värva nya medlemmar. Blir mässan lyckad och lockar många besökare kan Daniel Nordström definitivt tänka sig att anordna den ingen. ”Men jag tänker mig att den nog ska återkomma vartannat år, så att intresset inte urholkas” säger han.

Parkeringsmöjligheterna är något begränsade runt om mässan då det just nu anläggs en spontanidrottsplats och Hälsans Hus byggs om i Kungshamn.

”Det gäller att planera var man ska parkera” säger Daniel.

Vill ni som besökare veta mer om mässan. Gå då in på www.kulturfritidsmassan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2017-03-22

Daniel Nordström

Daniel Nordström

Nyheter
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies