Sotenäs kommun, länk till startsidan

Kan du klara dig i 72 timmar?

Vad skulle du göra om en stor kris inträffade i Sverige eller kommunen?

För att öka människors beredskap inför samhällskriser arrangerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med kommunerna den första Krisberedskapsveckan i Sverige 8-14 maj. Runt om i landet genomförs en mängd olika kampanjaktiviteter.

Budskapet under årets kampanjvecka – "Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?" – vill väcka tankar om det egna ansvaret  och beredskapen ifall viktiga samhällsfunktioner som el- och vattenförsörjning, internet och telekommunikationer slås ut. 

Enligt en undersökning som MSB låtit göra anser tre av fyra personer att det är viktigt med egen krisberedskap. Samtidigt uppger 40 procent av de tillfrågade att de inte vet hur man kan förbereda sig inför en samhällskris.

"Med Krisberedskapsveckan vill vi få människor att reflektera kring sina egna möjligheter att klara vardagen vid en allvarlig samhällsstörning. Vi tror att gensvaret kan bli mycket gott. Intresset för vår gemensamma säkerhet och beredskap är större än på länge" säger Nils Svartz, generaldirektör vid MSB.

Sotenäs kommuns säkerhetssamordnare Mona Engelbrektsson anser att Sotenäs kommuns beredskap är bra:

"Vi har resurser att klara en stor kris" säger hon.

Läs mer här:

Så klarar du dig i 72 timmarPDF

Hemberedskaps-filmer med Heidi Anderssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mona Engelbrektsson

Mona Engelsbrektsson, säkerhetssamordnare i Sotenäs kommun.

Senast ändrad: 2017-05-10

Krisberedskap
Nyheter
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies