Sotenäs kommun, länk till startsidan

Ge strand­städarbåten ett namn!

Sotenäs kommun har fått en båt med en väldigt speciell uppgift, nämligen att åka runt och samla skräp på naturstränderna.

Båten kommer under vår, sommar och höst att åka ut till öar och stränder i Sotenäs skärgård för att hämta skräpet som flutit iland på kusten. Skräpet består mest av plast (närmare 85%) men även trä, glas och metall. Skräpet på stränderna bryts inte ner utan ligger kvar under flera årtionden kanske århundranden om man inte städar bort det. Det ser tråkigt ut samtidigt som djurlivet tar skada.

Båten åker runt på städuppdrag för att göra vår fina kust ännu finare. Det finns många frivilliga som hjälper till att städa vilket vi tackar för då besättningsmännen inte klarar av att städa alla stränder själva. Det blir många säckar med skräp som behöver transporteras bort varför denna arbetsbåt, som bland annat har en kran för att lyfta ombord tunga och stora saker, har köps in. Allt insamlat skräp körs sedan till återvinningsstationen.

Tyvärr har båten inget namn ännu, därför behöver vi hjälp med att namnge den med ett passande namn. Visst vill du hjälpa till!

Skicka in ditt namnförslag senast den 17 april.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

En jury kommer att välja ut 5 namn som presenteras här på hemsidan. Du kan rösta på dessa 5 namnförslag under perioden 21 april till 1 maj. Gå in och rösta på din favorit.

Den 6:e maj så presenteras det vinnande namnförslaget och båten döps nere i hamnen i Kungshamn. Vi kommer att ha ett strandstädarevent för alla som vill lära sig mer om skräp i havet och hur man kan hjälpa till att städa stränderna. Mer information om det eventet den 6 maj och hur man kan vara med och städa kommer inom kort.

För mer information kontakta:
Elinor Hansson, 0523-66 40 26
elinor.hansson2@sotenas.se

Senast ändrad: 2017-04-13

Tecknad bild på strandstädarbåten

Tecknat av Elinor Hansson

Nyheter
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies