Sotenäs kommun, länk till startsidan

Arbetet med fiber i tätorterna

Sotenäs kommun och Telia har tecknat ett samverkansavtal om att bygga ut öppen fiber till hushåll och företag i kommunens tätorter. Avtalet skrevs på av båda parter den 17 december 2015. Telia påbörjade etapp 1 under januari genom att erbjuda fiber till villaägare i Bovallstrand, Ulebergshamn och Hunnebostrand.
Telia genomförde även en kampanj i området Bohus-Malmön som pågick fram till den 12 juli 2016.

Etapp 2 påbörjades med införsäljning under 6 veckor från den 5 mars och berör Väjern, Kungshamn, Smögen och Hovenäset. Informationsmöte om Telias fibersatsningar hölls i Folkets Hus den 14 mars 19.00.

Telia har nyligen genomfört en extra säljkampanj för de kunder som av olika anledningar inte beställde sin fiber vid den första kampanjen. Denna kampanjen inkluderade Sotenäs, Hunnebostrand, Bovallstrand, Ullebergshamn och Hovenäset. Slutdatum för ovan orter var den 31 augusti 2016.

Nu pågår även en extra kampanj i områdena Väjern, Kungshamn och Smögen med möjligheten att beställa fiber. Fram till den 7 oktober 2016 kommer erbjudandet att vara öppet för alla som vill beställa.
Gällande område Bohus-Malmön så finns ingen ny kampanj planerad just nu.

Just nu pågår leveranser i Ullebergshamn till de kunder som har tecknat. Planen är att merparten av de kunder som beställt på övriga orter skall få sin leverans under 2016

Vill du veta mer om Telias erbjudande? Läs mer på https://www.oppenfiber.se/länk till annan webbplats

Företag i nämnda områden kommer sannolikt att få erbjudande om fiber i höst.

OBS! Nu byggs en helt ny infrastruktur för framtiden vilket är viktigt och bra på flera sätt men under 2016 innebär det vissa utmaningar. Det är många kilometer som skall grävas för nedläggning av fiber och grävningsarbeten kommer att ske samtidigt på flera olika platser under hösten 2016. Vi kan räkna med att vi tidvis får problem med framkomligheten.

Senast ändrad: 2016-09-08

Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies