Sotenäs kommun, länk till startsidan

Folkhälsopris

Hälsorådet har instiftat ett folkhälsopris.

Priset skall stimulera och uppmärksamma folkhälsoarbetet och vara en uppmuntran till en förtjänt person eller organisation.

Priset består av ett diplom samt en summa av 7000 kr och delas ut den 6 juni av Hälsorådets ordförande.

Nomineringar lämnas in senast den 25 april 2017 till Hälsorådet i Sotenäs kommun på avsedd blankett vilken finns att hämta i kommunhusets reception eller skriva ut på nedanstående länk.

Bestämmelser för folkhälsoprisPDF

Blankett för nomineringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utdelningar:

2016 - Helene Stensson och Cecilia Larsson

Motivering: Helene Stensson och Cecilia Larsson får 2016 års folkhälsopris för att med ett fantastiskt engagemang och initiativtagande bidragit till att Sotenäsborna välkomnat nyanlända till vår kommun. Med stor medmänsklighet har aktiviteter skapats och integration och hälsa främjats. 

2015 - Gunilla Lysell

Motivering: Gunilla Lysell får 2015 års folkhälsopris för sitt mångåriga och hängivna arbete med att leda gymnastikgrupper för pensionärer både i vatten och på land. Med glädje och engagemang bidrar hon till ökat välmående för många Sotenäsbor.

2014 - Hjärt- och lungsjukas förening i Sotenäs

Motivering: Hjärt- och lungsjukas förening i Sotenäs får 2014 års folkhälsopris för sitt arbete med att utbilda allmänheten i hjärt- och lungräddning och användande av hjärtstartare. Arbetet bidrar till ökad trygghet och möjlighet att snabbt rädda liv.

2013- Christina Karlsson.

Motivering: Christina Karlsson får 2013 års folkhälsopris för sitt mångåriga arbete med gymnastikgrupper för både barn och vuxna. Hennes engagemang och inspirerande sätt har bidragit till ökad hälsa, såväl fysiskt som psykiskt hos många Sotenäsbor i alla åldrar.

2012 - Hörselskadades förening i Sotenäs.

Motivering: Hörselskadades förening i Sotenäs får 2012 år folkhälsopris för sitt stora engagemang och arbete med att på olika sätt ge stöd, hjälp och råd till hörselskadade i alla åldrar. Genom sitt arbete bidrar föreningen till ökad livskvalité för en stor grupp människor.

2011 - Patrik Rasmussen med personal på Tumlaren.

Motivering: Patrik Rasmussen med personal tilldelas 2011 års folkhälsopris för sitt fina arbete med att göra Tumlaren till en attraktiv och tillgänglig anläggning för friskvård och hälsa i Sotenäs.

2010 - Ivar Fjeldbo, postumt.
Motiveringen: "Ivar Fjeldbo tilldelas postumt 2010 års folkhälsopris för sitt målmedvetna arbete med att ge Sotenäsborna tillgång till skog och mark. Han stora passion för naturupplevelser, friluftsliv och kulturmiljöer har stimulerat till friskvård, ökad hälsa och spännande vandringar i tid och rum."

Senast ändrad: 2009-12-04

flickor som springer
Kontakta

Maria Hassing Karlander
Folkhälsostrateg
Telefon: 0523-66 45 83
Fax: 0523-381 16
Skicka e-post till »

Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies